François Doisy og gitarkonserten

Christinegaard Hovedgaard, søndag 6. nov. kl. 14.00

Runar Kjeldsberg og Bergen Barokk

Runar Kjeldsberg besøker Antikk Musikk denne helgen og har med seg de fire strykerne fra Bergen Barokk: Stefan Lindvall, Chien-Yu Chiu, Hans Gunnar Hagen og Siri Hilmen. I et program der Kjeldsberg spiller musikk av Ferdinando Carulli (1770-1841) vil han og ensemblet framføre François Doisys «Concerto pour Guitare»

Klassisk gitarist Runar Kjeldsberg har som første gitarist i verden spilt inn samtlige kjente soloverk av komponisten François de Fossa 1775-1849. Et prosjekt han arbeidet med i 5 år. Han spiller på gitarer av Leonardo Michelin Salomon, og har samarbeidet tett med han i sitt håndverkstipendiatarbeid med reproduksjon av romantiske gitarer, samt utvikling av et nytt moderne gitardesign.

Hør gjerne noe på Kjeldsbergs innspillinger av Doisys etyder og på diverse historiske gitarer.

Arrangementet er finansiert gjennom støtte fra Kulturrådet og Bergen kommune.