TONEN FRA 1724

BYMUSEET I BERGEN, SKOLEMUSEET – «LATINSKOLEN», 5. MAI KL. 14.00
LILLE ØVREGATE 38 (NB – MERK STEDET!)

Arrangør: Antikk Musikk med støtte fra Kulturdirektoratet og Bergen kommune
Billetter kr. 150/100 kjøpes på konsertstedet (Vipps)

Medvirkende:
Darya Katyba, sang
Kerstin Frödin, obo/blokkfløyte
Kristin Alsos Strand, barokkcello
Olaf Andreas Strand, cembalo

Ensemblet som gjester Antikk Musikk denne søndagen, har «sett 300 år tilbake» for å vise tendenser, diskurser og musikk som fortsatt er aktuelle. Programmet ble dannet til 300-årsmarkeringen av Mo kirke i Mo i Rana. Ensemblet er drevet av Kristin Alsos Strand, Bodø.

Blant de mest kjente komponister i 1724 finner man Johann Sebastian Bach. Et av hans mest elskede verk, Johannespasjonen, ble framført første gang dette året. Den franske komponisten og musikkteoretikeren Jean-Philippe Rameau, en av den moderne harmonilæres urfedre, utgav Pièces de Clavessin. Georg Friedrich Händel hadde nettopp flyttet til London og skrev operaer, oratorier og sonater i stort omfang. Vivaldi komponerte operaen Il Giustino til karnevalsesongen i Roma.

På programmet står også et knippe salmer fra tre store, nordiske diktere i barokken – Petter Dass, Dorthea Engelbretsdatter og Hans Adolph Brorson – sammen med utdrag fra oratorier, kantater, sonater og suiter av tidens store komponister.