IBERISK LENGSEL

Christinegaard Hovedgaard, 6 mars kl. 14.00
Et konsertprogram der Luana Gundersen (traverso) og Ines Maidre (cembalo) utforsker videre den iberiske musikken.

På oppdagelsesferd i Domenico Scarlattis, Antonio Solers, og andre iberiske barokk-komponisters enorme skattkiste finner man fort at denne musikken inneholder mye mer enn temperamentsfull flamboyance. Dette programmet kaster lys over de lyriske, emosjonelle og mer innadvendte aspektene ved den iberiske musikken og viser fram sider ved den som uttrykker både savn og kjærlighet, ensomhet og lengsel.
Lengsel på portugisisk kan oversettes som saudade. Ordet brukes allerede på 1500-tallet i portugisisk musikk, og beskriver en melankolsk og kjærlig følelse av det å savne noen eller noe. «Iberisk lengsel» byr blant annet på et møte med den andalusiske cante jondo, en av de mer seriøse formene innen flamencomusikken. Cante jondo, eller «dyp sang», var en særegen, rikt utsmykket melodisk stil som kjennetegnes ved bruk av dramatiske resitativ og intrikate rytmer.