Consort i et umulig rom – strømmekonsert med Currentes og Bergen Barokk

Det må jo prøves! Å spille consortmusikk i et miljø der man kun har seg selv, skjerm og hodetelefoner å orientere seg mot, er i all forstand en helt umulig ting. Da Currentes og Bergen Barokk siktet mot et samarbeid i consort den 19. april var det for å kjenne på tettheten, tilværelsen og klangen i et fløyteensemble.

Med kraftige endringer i de planene må prosjektet endres til noe annet. Men er det likevel mulig, med mangelfulle studioteknologi og -rom og helt fravær av fysisk tilstedeværelse sammen, å skape noe ut av consortideen?
I konserten søndag har de to ensemblene samlet sine tilgjengelige ressurser og produserer et program basert på eldre madrigaler og frottole i tillegg til annet repertoar de brenner etter å presentere for lytterne:

Consortstykker av Andrea Antico, A. Holborne, A. Mortaro og J. Pachelbel.

Medvirkende:
Jostein Gundersen, blokkfløyter
Siri Hilmen, cello
Hans Knut Sveen, orgel/cembalo

Følg med på Facebook-siden vår 19. april klokka 14:00!

Konserten er støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune og FFUK.

https://www.facebook.com/antikkmusikk/