Italia i våre hjerter – konsert med Ines Maidre

Ines Maidre

Palmesøndag, 5.april kl 14.00, presenterer Foreningen Antikk Musikk konsertprogrammet «Italia i våre hjerter» med organist og cembalist Ines Maidre. Konserten vil bestå av italiensk cembalo- og orgelmusikk og er tenkt som en sympatierklæring til det hardt pandemirammede Italia, et land som har gitt verden så mye vakker kunst.

Den musikalske reisen vil starte i italiensk renessanse med verk av Girolamo Frescobaldi (1583-1643). Den legendariske organisten fra Peterskirken i Vatikanet sine ekstraordinære spilleferdigheter, som også brakte ham stor berømmelse i hans levetid, er mesterlig foreviget i hans komposisjoner. De nye trendene som kom fram i italiensk musikk hundre år etter Frescobaldi, blir i programmet illustrert gjennom verk av barokkomponistene Domenico Scarlatti og Domenico Zipoli. I likhet med mange andre italienske komponister i sin samtid reiste de ut i den store verden og ble musikalske ambassadører for sitt hjemlands rike musikkarv.

Konserten er støttet av Bergen kommune, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Bergens riksmålsforening.

Programmet blir innspilt på forhånd, og vi legger ut konserten klokka 14:00 på søndag. Vi håper vi møtes da til en felles konsertopplevelse!