Oud og kontratenor

Christinegaard Hovedgaard, 27. nov. kl. 14.00

Sean Bell, kontratenor
Andreas Vangen Andersen, gitar og strenginstrumenter

Velkommen til et helt spesielt møte med to av barokkens mestere: Henry Purcell og Johann Sebastian Bach. I sitt nye prosjekt utforsker duoen Andersen/Bell kombinasjonen av strengeinstrumentet oud og kontratenor. I møte mellom dette eldgamle arabiske instrumentet og det europeiske stemmefaget undersøkes kulturelle ytterpunkter gjennom et felles musikalsk materiale. Med utgangspunkt i barokkmusikken til Purcell og Bach blir oudens rolle i luttens historie gått etter i sømmene, transformasjonen fra soloinstrument til akkompagnementsinstrument. Med et repertoarspenn fra fyrrig festmusikk til sørgende lamenti formes musikken gjennom oudens karakter og det musikalske landskapet den tilhører.

Duoen, som består av kontratenor Sean Bell og Andreas Vangen Andersen på gitar og strengeinstrumenter, har et akustisk og intimt uttrykk som utgangspunkt. Gjennom spennende omarrangeringer kombineres ulike musikalske uttrykk og tradisjoner på en nyskapende måte. Med bred bakgrunn fra kunst- og tidligmusikk, jazz, folkemusikk, med mer, kombinert med særegne instrumenteringer, er duoen et unikt tilskudd på den norske musikkscenen.

I tillegg til Purcell og Bach byr konserten på musikk av Georg Friedrich Händel og John Eccles.