En klassisk ettermiddag

Christinegaard søndag 3. oktober kl. 14:00

Klavertrio var en svært populær sjanger i wienerklassisismen, og talløse verker ble skrevet for besetningen fiolin, cello og hammerklaver. Hammerklaveret var blitt det nye «mote»-instrumentet og det var et instrument det var ansett som sømmelig at kvinner spilte, noe som bidro til populariteten. Klavertrioen ga anledning for både komponister og utøvere å skape et symfonisk og konsertant lydbilde med bare tre utøvere. På konserten spilles to av høydepunktene fra klavertriolitteraturen: 

Haydns trio i g dur H XV/25 «Gypsy»
Mozarts trio i Bb dur K 502

Hilary Foster, fiolin
Bodil Erdal, cello
Knut Christian Jansson, hammerklaver

Christinegaard holder åpent fra kl. 12:00, og i kafeen er det servering. 
Billetter 200/100 (studenter)
Foreningen Antikk Musikk støttes av Kulturrådet, Bergen kommune, Bergens Riksmålsforening og Fond for utøvende kunstnere.