Andreas Wivestad Jansson og Knut Christian Jansson – Beethoven 250 år!

I anledning Beethoven-jubileet i år, 250 år siden hans fødsel, inviterer Antikk Musikk til live-konsert fra Fridalen kirke med to av hans vakreste sanger og en klaversonate.

Sonaten op. 26 var skrevet helt i begynnelsen av 1800-tallet og er en særegen sonate i den forstand at ingen av satsene er skrevet i sonatesatsform. Sonaten er i fire satser, starter med en variasjonssats og har en sørgemarsj som tredje sats. Denne sonaten var en av de få sonatene Chopin spilte offentlig, og han skal ha hatt et nært forhold til den. Sonaten var inspirasjonskilde for hans 2. sonate som også har en sørgemarsj som langsom sats.

Adelaide er mest sannsynlig skrevet i begynnelsen av 1790-tallet og er blitt en av liedsangernes standardrepertoar. Teksten resonnerte nok hos Beethoven, hvis liv ofte var preget av lengsel etter uoppnåelig kjærlighet til idylliserte kvinner. Zärtliche liebe er skrevet i 1795 og influert av J.Haydn som var hans lærer på den tiden.

Velkommen til en direktesendt konsert fra Fridalen kirke søndag 24. mai klokka 15:00!

Andreas Wivestad Jansson – baryton
Knut Christian Jansson – hammerklaver

Konserten er støttet av Bergen kommune.