SISTE STOPP ITALIA

Christinegaard Hovedgaard, 18. februar kl. 14.00


Musica Celines:
Hilary Foster, fiolin
Cecilie Haukedal Naismith, blokkfløyte
Ines Maidre, cembalo 

Ensemblet Musica Celines avslutter sin musikalske interrail med et siste stopp i Italia. Italienske komponister og musikere var ledende i utviklingen av barokkens musikalske stilarter, og en rekke komponister fra andre europeiske land lot seg påvirke av impulsene fra Italia.

Komponisten og fiolinisten Arcangelo Corelli (1653–1713)skulle vise seg å bli en betydningsfull bidragsyter til utviklingen av flere barokke former, særlig solosonaten, triosonaten og den såkalte concerto grosso, der en liten solistgruppe spiller vekselvis mot og med resten av orkesteret. 

Under søndagens konsert får Corelli ikke bare selskap av andre italienere, som Locatelli og Barsanti. Vi får også høre musikk av Lully og Couperin, som formidlet italienske impulser til Frankrike, og Telemann, som gjorde det tilsvarende i Tyskland.​