Vårlige sanger og urframføring

Fridalen kirke, søndag 14.5 kl. 15.00

Med
Halvor Festervoll Melien, baryton
Andreas Wivestad Jansson, baryton
Olav Frøyen Sandvik, guttesopran
Knut Christian Jansson, hammerklaver

Mozart aldri hatt særlig høy status som liedkomponist og bare fire av sangene ble utgitt i hans levetid. Dette er ufortjent. Flere av sangene er virkelige perler fullt på høyde med de øvrige verkene. To av de fineste sangene får du høre på denne konserten: «Das Veilchen» og «Abendmepfindung».
Schuberts lieder trenger knapt noen ytterligere presentasjon. Allerede som 17-åring komponerte han «Gretchen am Spinnrade» og skapte med det den romantiske lieden. Denne gangen har Melien tatt med seg et knippe Schubert-sanger som omhandler våren.
Knut Vaage hadde tidligere i vår stor suksess med urfremføingen av pasjonsspillet «Eselet» i Fridalen kirken. Denne gangen har han skrevet meditasjoner over yttersatsene i Beethovens «Pathetique»- sonate.