Aktuelle konserter

Vårserien 2018
Søndag 18.februar kl. 14.00, Latinskolen
Bergen Barokk
Stefan Lindvall, fiolin
Hans Knut Sveen, cembalo
«…dette med fiolin…»

Stefan Lindvall og Hans Knut Sveen møtes over ulike typer musikk for fiolin og cembalo og drøfter «fiolinfetisjismen» blant tyske komponister samtidige med Johann Sebastian Bach. Fiolininstrumentet spiller musikalske roller fra virtuosens raske passasjer eller kryptisk akkordspill til underdanig og akkompagnerende ledsager til cembaloen. Hvorfor har så mange laget så mye av den eksperimentelle musikken sin for nettopp fiolin?

I dette programmet garanterer utøverne at du får høre minst 10 minutter musikk du ikke har hørt før, selv om den ble festet på noteark for 300 år siden.

Søndag 4.mars kl. 14.00, Latinskolen
Nikolai Dahl, cembalo
«Byrdesonge…»

«How sweet the moonlight sleeps upon this bank!
Here will we sit, and let the sounds of music
Creep in our ears: soft stillness and the night
Become the touches of sweet harmony.»
Fra Kjøpmannen i Venedig av William Shakespeare.

Engelskmannen William Byrd (ca. 1540 - 1623) var i sin tid ledende komponist, organist og cembalist på De britiske øyene, og førte den vakre og særegne engelske renessansestilen til et fullkommet høydepunkt.

Det lille man vet om Byrds musikalske oppfostring, foruten at familien hadde tilknytning til St. Pauls katedral i London, er at han i ung alder ble tatt under vingene til Thomas Tallis (1505 - 1585), som selv var landets daværende mest innflytelsesrike og respekterte musiker. Som guttebarn vokste Byrd regelrett opp i en kortradisjon som hittil i dag har eksistert i vel tusen år i Englands katedraler; noe som ikke bare gjenspeiles i den spektakulære og svært uttrykksfulle vokalmusikken hans, men også i linjene og fargerikdommen i instrumentalmusikken han skrev. Byrd har en omfattende produksjon av musikk i alle samtidige musikksjangre, men det er kanskje særlig i klavermusikken hans hvor lyrikk, teknisk mesterskap og ren virtuositet forenes på best vis.

I konsertprogrammet Byrdesonge, utforsker cembalist Nikolai Endresen Dahl spennvidden i disse verkene, med alt fra livlige dansesatser til intime variasjonsverker og store fantasistykker.

Søndag 8.april kl. 14.00, Latinskolen
Musica Celines
Cecilie Haukedal-Johansen, blokkfløyter
Ricardo Odriozola, fiolin
Ines Maidre cembalo
Musica Celines utforsker på denne konserten det ekstravagante repertoaret fra tidligbarokkens Stylus Fantasticus hvor musikalsk eksperimentering og fantasi krysser alle etablerte grenser. I sonatene til østerrikerne Schmelzer og Biber får særlig fiolinen briljere i den frie, improvisatoriske stilen, mens cembalisten kaster seg ut i den spanske flamenco-stilen i Solers spektakulære Fandango.
Søndag 22. april kl. 14.00, Latinskolen
Ole Martin Huser-Olsen & Knut Christian Jansson
Ole Martin Huser-Olsen, gitar
Knut Christian Jansson, hammerklaver
Søndag 6. mai kl. 14.00, Latinskolen
The Ladys Entertainment
Sjur Haga Bringenland, blokkfløyter
Daniel Tang Gundersen, cembalo
Sonater av Veracini og Mancini. Mer om programmet kommer senere!
Søndag 13. mai kl. 14.00, Latinskolen
Tinta Barroca
Luana Gundersen, fløyte
n/a, fløyter
Ines Maidre, cembalo
Trioer av Johann Sebastian Bach, Johann Christian Bach og Jakob Kleinknecht for 2 fløyter og continuo. Mer om programmet kommer!
Andre konserter 2018
Søndag 25. mars kl. 14.00, Gunnar Sævigs sal, Griegakademiet
Anette C. Bjørnenak & Mai Goto
Anette C. Bjørnenak, blokkfløyter
Mai Goto, hammerklaver
Vi vil spille et program med musikk av C.P.E Bach og flere av J. S. Bach sønner for voiceflute og hammerklaver. Mer om programmet kommer senere!
Konsertarkiv